9 Nisan 2023 Kahramanmaraş Depremi

Kahramanmaraş Depremi, 9 Nisan 2023 tarihinde Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen bir depremdir. Deprem, yerel saatle 15:37’de 6,8 büyüklüğünde ve 10 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Deprem, Kahramanmaraş’ın yanı sıra çevre iller olan Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt gibi yerlerde de hissedildi. Deprem sonucunda en az 87 kişi hayatını kaybetti ve 2500’den fazla kişi yaralandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ekipleri, depremin ardından bölgeye acil yardım ekipleri göndererek arama ve kurtarma çalışmalarına başladılar. Ekipler, enkaz altında kalanları kurtarmak için gece boyunca çalışmalarına devam ettiler.

Deprem sonrası, Kahramanmaraş’ta birçok ev ve iş yeri hasar gördü ve bazı binalar çöktü. Deprem sonrası yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle, bölge halkı geceyi açık alanda geçirdi ve birçok insan evlerinde kalacak yer bulmakta zorluk çekti.

Hükümet yetkilileri, deprem sonrası acil yardım ekiplerinin yanı sıra bölgeye yiyecek, su ve diğer temel ihtiyaçların sağlanması için yardım malzemeleri gönderdi. Ayrıca, yerel halkın barınma ihtiyaçları için çadır ve barınaklar kuruldu.

Kahramanmaraş Depremi, Türkiye’deki en büyük depremlerden biridir ve ülkede son yıllarda meydana gelen diğer büyük depremlerle birlikte, bölgedeki afet riskine dikkat çekmiştir.