Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın Herat vilayetinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Türkiye, bu zorlu anında Afgan kardeşlerine destek olmaya hazır olduğunu ifade etti.
Ankara, Türkiye - Afganistan’ın Herat vilayetinde dün yaşanan şiddetli deprem felaketi sonrasında Türkiye, dost ve kardeş Afganistan halkına başsağlığı dileklerini iletmek ve yardım elini uzatmak amacıyla bir taziye mesajı yayımladı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, depremin neden olduğu trajik kayıpların üzüntüyle karşılandığı belirtildi.
ÇOK SAYIDA DEPREM MEYDANA GELMİŞTİ
Herat vilayetinde yaşanan depremler sonucu resmi verilere göre 200’den fazla can kaybı ve 1000’den fazla yaralı rapor edilmişti. Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Merkezi’ne (USGS) göre, bu sarsıntılar İran sınırında yer alan Herat vilayetinde meydana gelmişti ve şiddetleri sırasıyla 6,3, 5,5, 4,7, 6,3, 5,9, 4,6 ve 4,8 büyüklüklerindeydi.
Türkiye’nin taziye mesajında, “Dost ve kardeş Afganistan halkına başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadesi kullanıldı. Türkiye’nin Afgan kardeşlerinin yaşadığı acıya ortak olduğu ve yardım etme konusunda her türlü desteği sunmaya hazır olduğu vurgulandı.
Herat Valisi Nur Ahmed İslamcar, depremzedeler için uluslararası topluma acil yardım çağrısında bulunmuş ve yardım ihtiyacını vurgulamıştı. Türkiye’nin bu çağrıya yanıt vererek Afganistan’a destek sağlamak amacıyla girişimlerde bulunması bekleniyor.
Türkiye’nin, Afganistan’a insani yardım sağlama konusundaki çabaları, iki ülke arasındaki güçlü ve karşılıklı destek esasına dayalı ilişkilerin bir yansıması olarak önemli bir rol oynuyor. Bu tür olaylar, uluslararası toplumun dayanışma ve insancıl yardım çabalarını bir araya getirme fırsatlarını da sunuyor.
Kaynak: AnlıkHaber.com.tr